Licență


A reuși să-și finalizeze lucrarea de licență. Tema era : Care este sensul vieții? A scris 60 de pagini. concluzia este: sensul vieții este că viața nu are nici un sens. Prin urmare, și-a aruncat teza la gunoi și s-a împușcat în cap.
În trecerea lui spre un alt tărâm vede o fântână arteziană. Se apropie și apa îi stropește fața. E de mirare că nu ș-a pătat hainele. Nici măcar un strop de sânge nu s-a scurs.
Juachin, colegul lui de bancă din facultate se pregătește de susținerea lucrării. Își pune ochelarii ca să pară mai intelectual. Nu prea știe el ce spune pentru că și-a cumpărat lucrarea și nu a avut timp să o citească de la început până la sfârșit. Primește un 7 cu indulgență. Se apropia prânzul și profesorilor din comisie le era foame, așa că abia așteptau să scape de el. Băiatul cu pizza a sosit. Între timp, eroul nostru blond, deștept și mort rătăcește între lumi.Vede o ușă cu un semn ciudat pe ea. Păcat că nu vede bine pentru că i-a lăsat ochelarii lui Juachin. Dacă alții nu sunt așa de deștepți ca el, măcar să pară că sunt. Măcar o lupă de-ar avea la el..... Hotărăște să-și asume riscul și să deschidă ușa, chiar dacă nu știe unde duce.
Dar ușa nu se deschide și el rămâne plutind între lumi.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

La mare. Sau de ce-mi place Vama Veche

Despre infinit și... muci

Critic literar wannabe