Happy end


Roboții au preluat conducerea planetei. Robotul operează, robotul face cafea, robotul lucrează în fabrică. Robotul vorbește, robotul este inteligent.
La început roboții erau manevrați de oameni cu telecomanda. Treptat, roboții au ajuns mai inteligenți decât oamenii și s-au întors împotriva lor. Planeta este în pericol. Scopul roboților este să elimine cu totul oamenii și să rămână doar ei.
Doar că multe babe și mulți profeți au prezis că în România se va naște salvatorul omenirii, care se va ridica, va salva planeta și va pune din nou România pe harta lumii. Roboții nu au luat în calcul aceste profeții, deoarece le-au considerat fake news.
În România roboții nu ajunseseră încă, deoarece autostrăzile nu erau finalizate.
Vasile, șofer de tir, auzise că în vest umblă roboții cu cupru în coadă. Și cuprul era scump: 23 lei/ kilogramul. Bronzul era ceva mai ieftin, 12 lei kilogramul iar aluminiul 5 lei kilogramul.
Dacă reușea să ducă măcar o tonă la centrul de colectare, era mai ceva ca un câștig la loto.
Și bineînțeles că a reușit. A început cu orașe mai mici, pe urmă a trecut la capitalele europene, iar apoi peste ocean. Prindea câți roboți putea, îi dezmembra și apoi îi încărca în tir. Centrele de colectare din țară îl plăteau regește pentru metalul adus deoarece era criză de materie primă. Nu mai aveau meșterii din ce să confecționeze cazanele de făcut țuică.
Activitatea lui Vasile a relansat economia, el și-a făcut vilă cu piscină și toată omenirea a fost salvată.
Happy end!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

La mare. Sau de ce-mi place Vama Veche

Despre infinit și... muci

Critic literar wannabe